Getuigenissen


Artikel Zeewacht – februari 2018

“Al jaren lijd ik aan paniekstoornissen waar ik nooit volledig vanaf geraak. Mijn osteopaat raadde mij Natacha aan want hij geloofde enorm zowel in haar als in EFT en was overtuigd dat zij mij kon helpen. En het is zo, het is een schitterende therapeute, met enorm veel inzicht, en heel gedreven. Het is geen “wonderpil” maar een weg dat je samen moet willen afleggen, en het werkt.”

Lieve, 49 jaar

Ik ben 5 jaar weduwe en was het alleen zijn redelijk moe. Maar hoe ontmoet je iemand ? Ik had in mijn jeugd niet leren daten zoals nu gedaan wordt want in die tijd was het de man die de eerste move deed. Bij mij ontbrak het aan zelfvertrouwen en je vraagt toch niet aan iemand ‘ben je vrij?’ en ‘wil je eens afspreken?’… (dacht ik). Via EFT (waar ik overigens nog nooit van gehoord had) is mijn zelfvertrouwen opgekrikt en heb ik de moed gevonden om toch bij iemand de eerste stap te zetten en die stap werd dan ook nog eens positief onthaald! EFT heeft me ook afgeholpen van een paniek- en angstgevoel die steeds bij me opkwam als ik een politie of ambulance sirene hoorde. Deze gevoelens waren ontstaan door eerdere negatieve ervaringen waarbij een sirene hoorbaar was en ik worstelde hier al jaren mee. Na enkele sessies waren deze gevoelens volledig verdwenen. Ik zou EFT zeker aanraden, het is een techniek die je levenskwaliteit echt verbetert.

Roos,  52 jaar

Ik had op één of andere manier pijn in mijn buik door de school en daarom ging ik naar iemand die mij kan helpen met EFT.  Natacha tikt op bepaalde plaatsen terwijl we praten en dat doet mij anders denken en het maakt me kalm en rustig. Ik ben al verbeterd daardoor. Het geeft een rustig gevoel en je kan er goed van slapen. Het heeft ook wat tijd nodig dus het gaat niet van de eerste keer weg. Ik ben er heel tevreden over en ik vind het best dat het bestaat. Het doet wel iets met je. Bij mij heeft het iets veranderd in mijn leven.

Lisa, 9 jaar

Mijn naam is Myriam, ik ben 60 jaar en op een moment gekomen in mijn leven dat ik geen uitweg meer had. Ik ben moegestreden en ik besefte dat ik gelukkig en vrolijk door het leven ging tot mijn 28ste jaar. Ik wil daar verandering in brengen en daardoor ben ik beland bij Natacha die EFT toepast. Mijn klachten zijn: geen communicatie in het gezin, ik voel mij oud en ben altijd moe en ik ben ongelukkig. Na de eerste sessie moet ik bekennen dat ik dezelfde avond communicatie had in het gezin en ik zie in mijn omgeving dat ik niet meer onzichtbaar ben en ik ben al veel assertiever. Mijn raad is aan iedereen: speel niet langer slachtoffer, doe iets met je lichaam (dat is je leven), het is nooit te laat!

Myriam, 60 jaar

Via via ben ik bij Natacha terecht gekomen voor mijn emetofobie. Al van kindsaf aan heb ik een panische angst om over te geven die alleen maar erger werd. Na enkele onsuccesvolle pogingen (ademhalingstherapie, psycholoog,…) ben ik met goeie moed gestart met EFT. Ik heb nu enkele behandelingen achter de rug en ik merk een duidelijke verbetering. Ik ben nog niet volledig af van mijn diepgewortelde angst, maar het overheerst mijn leven niet meer, wat voor mij een enorme vooruitgang is. Natacha is een zeer bekwame therapeute met een enorm inzicht en een enorme wil om je verder te helpen in jouw problematiek. Door haar heb ik nieuwe inzichten gekregen in mijn fobie waardoor ik er efficiënter mee omga. Ik ben er nog niet helemaal, maar door Natacha en EFT heb ik er nu wel vertrouwen in dat ik mijn fobie ooit volledig zal kunnen beheersen. Ik raad mensen die worstelen met angsten/fobieën zeker aan om deze therapievorm een kans te geven.

Amber, 25 jaar

Toen ik Natacha ontmoette had ik onmiddellijk een veilig en aanvaardend gevoel bij haar! Zij is een zeer liefdevol en zachtaardig persoon die LUISTERT MET HET HART! Ze begrijpt snel de emoties achter de problematieken! Voor mij is EFT een sublieme vorm van gesprekstherapie, met net dat tikkeltje meer, want als je bang zou zijn voor naalden en acupunctuur is dit de geknipte therapie zonder pijn!! Maar het lost misschien zelfs nog dieperliggende trauma’s en emoties op. Iedere sessie is een ontlading en een afwerking van mijn trauma’s geweest! Steeds met een lach of een traan, maar met steeds zo’n innerlijke heling dat ik mocht ervaren! Natacha is een geschenk voor mij en zeker nog voor anderen!

Anemone, 33 jaar

De eerste keer in contact met EFT via het holistisch instituut bij Natacha was zeer verrassend. Ik zat met een nogal intense vraag i.v.m. kleinzoon, bekommernissen die ik zelf moeilijk kon doorbreken. Ik kon het zelf bijna niet geloven maar het werkte als onmiddellijk. Bij de behandeling zelf kwam er al een afstand als het ware tussen ‘het probleem’ en ikzelf waardoor de emotionele lading héél wat minder was. Natacha kan daarbij zeer goed luisteren wat voor mij een healing op zichzelf is. Nadien was er een workshop die ik volgde bij haar in het holistisch instituut en ook daar tools gekregen om zelf aan de slag te gaan binnen vriendenkring/nabije familie. M’n kleinzoon was mijn eerste ‘proefpersoon’. Hij zat met een angst. Ik vertelde hem dat ik een magische oplossing had en vertelde ook wat ik zou doen. Hij ging direct akkoord en ik zal nooit zijn gezicht vergeten na afloop, die verwondering… ook hij geloofde het zelf bijna niet, maar hij legde uit ik zie nog (probleem) maar ik ben niet meer bang en dan die opluchting…Ongelooflijk maar waar!!!! Dank je Natacha ook jou manier van zijn is zo puur!

Lily, 53 jaar

Ik ben Dario en doe toestelturnen voor jongens op wedstrijd niveau. Vroeger vond ik trainen leuk, maar door de manier van les geven van mijn trainer ben ik het plezier in het turnen verloren en geloofde ik niet meer in mezelf. Door het tikken en praten in de EFT sessies heb ik het zelfvertrouwen in mezelf terug gevonden en heb ik geleerd wat ik moet doen met de negatieve commentaar van mijn trainer.
Hierdoor kan ik terug gaan trainen met plezier, want ik turn echt graag. Ik heb ook geleerd door de ademhalingsoefeningen om mezelf tot rust te brengen wanneer ik heel boos ben en op uitbarsten sta, dit heeft me al veel geholpen. Door de EFT ben ik echt rustiger. Als ik merk dat ik het terug moeilijk heb vraag ik zelf aan mijn mama om een afspraak te maken, ik weet dat het me heel veel helpt.

Dario, 9 jaar

Ik ben mama van 4 kindjes waarvan mijn oudste zoon ASS heeft en mijn jongste zoon een werkprognose van ASS, mijn jongste dochter is dan weer hooggevoelig en een perfectionist. Doordat mijn jongste zoon EFT sessies bij Natacha heeft gedaan en ik gezien heb wat het doet bij hem heb ik besloten om de EFT workshop te volgen zodat ik bij kleine ongemakken mijn kinderen kan helpen. De theorie en uitleg is door Natacha op een verstaanbare en boeiende manier gebracht, waardoor het aanleren van de techniek vlot ging. Door de mogelijkheid die we hadden om te oefenen op elkaar kan je ervaring opdoen zonder schrik om fouten te maken want Natacha stuurde ons bij en hielp ons om je er goed bij te voelen. Sedert de cursus heb ik de EFT al toegepast bij mijn zoon. Hij had wedstrijd van zijn toestelturnen en heb hem voordien met het tikken en praten een boost en vertrouwen in zichzelf gegeven waardoor hij een heel goede wedstrijd heeft geturnd. Heb het ook gedaan wanneer ik merkte dat hij het moeilijk had en gemerkt dat hij nadien rustig is. Ik beveel de cursus zeker aan anderen aan. Zo kan je op een eenvoudige manier een eerste hulp voor kleine problemen zijn en de mensen in je omgeving helpen.

Els, 42 jaar